Sfaturi pentru pariori

Sfaturi pentru pariori

1.Pariaza cat iti poti permite.
2.Nu juca multe meciuri pe bilet. Cu cat numarul meciurilor creste, sansele de a castiga scad.
3.Nu paria pe ligi pe care nu le cunosti. Specializeaza-te pe anumite ligi, de preferabil ar fi sa te specializezi in ligile pe care le poti urmari la televizor sau pe internet.
4.Nu te lua dupa altii. Analizeaza meciul de unul singur.
5.Documenteaza-te in privinta suspendarilor, accidentarilor, transferurilor si a formei in care se afla echipa respectiva.
6.Invata din greseli.

Analiza echipei
Moralul echipei - este dat de evolutiile si rezultatele echipei din ultima vreme

Jucatori accidentati si suspendati - se verifica daca echipa are jucatori importanti accidentati sau suspendati

Data ultimului joc - se verifica numarul de jocuri din ultima vreme si data ultimului joc. Oboseala poate fi un factor determinant in castigarea unei partide

Aspiratiile echipei -se iau in considerare obiectivele echipei, verificandu-se daca aceasta are aspiratii la titlu, daca lupta pentru evitarea retrogradarii, pentru promovare, daca sunt mai concentrati pe partidele din cupele europene sau de obtinerea unui loc care asigura prezenta in cupele europene.

Antrenor nou - sosirea unui antrenor nou poate influenta in bine sau in rau evolutiile unei echipe

Jucatori noi - jucatorii nou sositi pot aduce un plus de valoare si de moral, sau pot afecta negativ prestatiile unei echipe atunci cand nu reusesc sa se integreze

Analiza formei recente - se iau in consideratie rezultatele din ultimele 6 meciuri

Media - media de puncte obtinute, media victoriilor din meciurile de acasa, din deplasare, diferenta de goluri

Consecutiv - numarul de victorii, egaluri si infrangeri consecutive pana la acest meci

Forma recenta
Adica, felul in care au mers echipele in ultimele partide. Ne gindim acum la echipele de mijloc, acestea fiind cunoscute ca neconsecvente. Pentru noi, cel putin, nu este o surpriza daca una de acest fel se afla dupa un start prost, intr-o forma buna. Este perfect posibila si varianta inversa.

Accidentari / Absente
Aceste intimplari nefericite pot avea un mare impact asupra partidei. Unii jucatori sint mai importanti decit altii. De obicei apararea conteaza mai mult decit atacul, la fel titularii fata de rezerve. Sau daca cel absent sau accidentat este capitanul echipei, poate fi un alt semn de slabiciune pentru echipa respectiva.

Meciuri derby
Este extrem de greu sa faci o predictie corecta in cazul marilor derby-uri. Meciurile dintre eternele rivale, cum ar fi: Barcelona - Real Madrid, Milan - Juventus , Bayern - Hamburg S.V.sau Steaua - Dinamo sint foarte dure. Asta si din cauza suporterilor care cer fiecarei echipe sa dea pe teren tot ce este mai bun.
Efectul avantajului "acasa", in asemenea situatii parca nici nu-si mai spune cuvantul! Oaspetii sint de multe ori mult mai determinati sa infrunte si echipa adversa, dar si multimea care-i huiduie la fiecare atingere de balon.

Evenimente recente (meciuri disputate recent)
O tactica buna poate fi si aceea de a paria pe outsideri sau underdogs cum li se mai spune printre pariorii profesionisti. Mai ales in cazul in care, spre exemplu "favoritul" a avut meci recent in Champions League sau in Cupa UEFA, si, in mod firesc, oboseala isi spune cuvintul. Sau daca antrenorul echipei a fost concediat, daca clubul nu mai are resurse financiare etc.
Si de pe urma acestor "intimplari" nefericite poti beneficia de un cistig bun!


Analiza meciului

Se bazeaza in principal pe compararatia intre cele doua echipe a datelor de mai sus. Aditional, alti cativa factori intra in discutie:

- daca partida in discutie este un derby - derby-urile sunt partide imprevizibile, in care balanta se poate inclina in orice parte. Sfatul nostru este sa evitati aceste partide

- istoricul intalnirilor anterioare - se analizeaza rezultatele intalnirilor anterioare, din cel putin ultimii 5 ani

- daca echipele care se intalnesc sunt apropiate valoric - este mai bine sa evitati aceste partide. Motivatia, jucatorii indsiponibili sau oboseala acumulata pot fi factorii decisivi in acest tip de partide

Analiza ligii


Cel care pariaza trebuie sa stie sa selecteze campionatul din care va alege meciurile pe care va paria. Este indicat sa va limitati la un numar restrans de ligi, pe care sa le cunoasteti in amanunt si sa urmariti cu atentie rezultatele, ultimele stiri, transferurile, jucatorii suspendati sau accidentati, etc.

Analiza cotelor

Unele partide sunt mai greu de descifrat sau ofera cote neatractive pentru victoria favoritilor. De aceea, este necesara o analiza atenta a cotelor pe care le ofera casele de pariuri, pentru a gasi varianta optima care sa ne asigure un castig sigur la o cota convenabila.

- tipul pariului - pe langa pariurile simple, in care se mizeaza pe victoria uneia sau alteia dintre competitoare, se mai pot juca si alte variante. Uneori, aceste variante ajutatoare pot fi folosite pentru un al doilea pariu, care sa ne ofere siguranta sau un castig mai mare. De exemplu, intr-un meci Barcelona - Real Madrid putem juca 1 solist, iar ca asigurare sa alegem varianta "mai mult de 2 goluri marcate". Daca Barcelona castiga cu scorul de 2-1, atunci ambele pariuri sunt castigatoare, iar daca Real Madrid se impune cu 2-1, atunci un pariu este castigator, iar celalalt este necastigator, insa recuperam o parte din banii investiti. De asemenea, pariurile cu handicap asiatic sunt foarte apreciate de catre pariori datorita multiplelor posibilitati de a castiga.

- sunt cotele acceptabile? - uneori, cotele pe care le propun casele de pariuri nu sunt satisfacatoare pentru asumarea riscului. Sfatul nostru este sa evitati astfel de partide, mai ales pe biletele combinate. Limitati-va la un numar de 4-6 partide pe bilet.

- selectarea si compararea cotelor - chiar daca casa de pariuri preferata de dvs. ofera o cota convenabila, cautati si comparati cotele pe care le ofera alte case concurente. De cele mai multe ori, diferenta nu este considerabila, insa este pacat sa nu profitam de posibilitatea de a castiga ceva in plus. Uneori insa, diferentele intre cote sunt destul de mari si este bine sa aveti cont la mai multe case de pariuri pentru a alege oferta cea mai buna.

NU alegeti meciurile in functie de cote, ci in functie de analizele efectuate de dvs

Cum calulam cotele?

Orice rezultat egal sau mai mare de 1 inseamna ca pariul tau are valoare!
Exemplul 1
Astfel, daca tu crezi ca echipa care joaca acasa are 50% sanse de cistig, vei paria numai cind cota stabilita de bookmakeri este mai mare de 2.00
Pentru ca 50% = 0.50 X 2.00 = 1.00, orice cota mai mica insemnind ca pe termen lung vei PIERDE banii mizati !
Prin urmare, NU PARIA pe o echipa doar pentru ca tu crezi ca va cistiga; PARIAZA numai daca ai calculat care sint sansele ei de a cistiga si le-ai inmutit cu cota oferita, iar rezultatul matematic ti-a aratat ca pariul tau are valoare.

Exemplul 2
Daca am juca un joc simplu: sa zicem ca tu dai cu zarul… Care ar fi cota pentru cifra de pe fiecare fateta a zarului ca el sa iasa?
Fiecare fateta are 1/6 sanse (sau 16%) sa iasa, astfel ca poti obtine valoare impartind 1 la 0.16 (16%). Obtii 6.00 (cota zecimala) sau 5/1 (cota fractionala).
Prin urmare, daca bookmakerii iti propun la un pariu pentru o echipa care are in jur de 16% sanse sa cistige o cota mai mare de 6.00, ar trebui sa accepti; daca iti propun o cota mai mica (sa zicem 5.00), ar trebui sa refuzi. Chiar daca ti se pare ca 5.00 pare o cota mare, ea nu este fiindca nu este valoare !

Sfaturi:

• Atentie la schimbarile majore ale echipelor cum ar fi schimbarea antrenorilor, accidentarea jucatorilor, pot afecta jocul echipei respective destul de mult.

• Atentie la meciurile din cupa, aici se intampla cele mai mari surprize, documentativa bine inainte de a paria pe un meci din cupa, cea mai importanta informatie ar fi primul 11 cu care va juca echipa.

• Meciurile difera unul de altul, exista derbyuri unde echipele joaca total diferit fata de celelalte meciuri deoarece uneori exista orgolii prea mari sau jucatorii sunt motivati cu premii mari.

• Pariati pe meciuri mai putine si cu sume mai mari deoarece un numar mare de meciuri pe un bilet scade enorm sansele de reusita.

In concluzie :

1.Analizam foarte bine echipele din punctul de vedere al statisticilor (forma, meciuri acasa/deoplasare, rezultate directe).

2. Cautam sa pariem pe ceea ce cunoastem, nu ne avantam la pariuri din Singapore sau cine stie ce liga.

3.Cautam informatii despre loturile echipelor pentru meciul respectiv.

4. Analizam cotele

5.Incercam sa tinem o evidenta a pariurilor jucate si implicit a banilor pierduti/castigati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu