Tehnici de pariere



Sistemul Martingale

Sistemul Martingale este foarte popular in cazinouri si poatre fi folosit si la pariurile sportive

Ce este mai exact Martingale?

Sistemul Martingale este foarte vechi, creeat pentru jucatorii din cazinouri, este usor de inteles: daca pierzi pariul (rile), mizele tale cresc progresiv pentru ati acoperi toate pierderile si pentru a optine profit la primul pariu castigat. De indata ce ai realizat profitul asteptat repeti strategia de la inceput si pariezi miza initiala. Urmatoarea formula este pentru a realiza suma de bani ca miza:

Miza= ( L+P)/(O-1)

unde:

L = totalul acumulat din pierderile anterioare
P = profit dorit
O = sanse decimale

Care sunt riscurile sistemului Martingale?

Marele dezavantaj consta in astpectul practic. Un esec al rezultatelor il forteaza pe parior sa riste o suma enorma de bani. Potrivit sistemului Martingale, dupa o srie de 5 pariuri pierdute avand sanse de doi, miza pentru pariul al saselea, trebuie sa fie de 32 de ori miza initiala. Mai mult decat atat, sistemul Martingale in sine nu este un mod de a avea profituri pe termen lung. Singurul mod pentru un parior de a face acest lucru este sa calculeze probabilitatile cu mai multa acuratete decat bookmakerii.


Pariul Live:

Pariind in timpul unui eveniment Live si vazand cum sansele se schimba in timp ce meciul se desfasoara este o experienta plina de adrenalina. In aceasta sectiune vei afla tot ce trebuie sa sti inainte de a incepe.

Pariul Live - Care sunt avantajele?

Pariul Live iti permite sa cumperi cotele unei echipe sau ale unui jucator in oricare moment al desfasurarii evenimentului sportiv. In acest fel poti sa obti un profit din predictia ta personala respectiv despre cum se va desfasura meciul pe urmatoarele cateva minute. De exemplu tu crezi ca din cauza ratarii de a inscrie, o echipa care domina in mod clar un meci nu va inscrie un gol, poti sa pariezi pe meci egal sau pe echipa adversa. Cateva minute mai tarziu chiar se intampla ca respectiva echipa sa para mai putin periculoasa si cotele cresc, poti sa pariezi acum pe aceasta echipa avand sanse mari si sa obti un profit indiferent de rezultatul final al meciului.

Pariurile Live - Cum functioneaza?

Bookmakerul iti pune la dispozitie o fereastra speciala dedicata pariurilor Live. Toate pariurile legate de evenimentul aflat in discutie apar in aceea fereastra. De exemplu la fotbal pot sa pariezi pe castigatorul meciului, numarul de goluri, marcatorul lui si multe altele. Pariul Live este intrerupt in momentul cand se produc evenimente importante cum ar fi inscrierea unui gol sau acordarea unui cartonas rosu. Astfel poti sa pariezi neintrerupt de la un capat la altul al meciului traind o experienta plina adrenalina.

Pariul Live - Ghid de folosire?

Unul din avantajele pariurilor Live consta ca ai nevoie doar de un calculator si o conexiune buna la internet, asta este tot de ce ai nevoie sa beneficiezi din plin de aceasta experienta noua. Trebuie apoi sa-ti dechizi un cont. E gratis si anumite agentii de pariuri ofera chiar bonusuri pentru membrii noi. De indata ce ti-ai dechis cont nu-ti ramane nimic de facut decat sa-ti alegi evenimentul pe care vrei sa pariezi. Poti sa urmaresti evenimentul Live la televizor in timp ce la calculator observi cum se modifica cotele. Unii bookmakerii pot chiar transmite unele meciuri pe calculator exact langa cote. Vei fi surprins sa vezi cum variaza cotele in concordanta cu schimbarile evenimentelor din meci.

Criteriul Kelly:

Ce este mai exact?

Criteriul Kelly iti permite sa calculezi miza optima in concordanta cu sansele de pariere si cu prezicerea ta. Pariind mai mult ar insemna un risc inutil iar pariind mai putin ar implica mai putine returnari. Miza optima este reprezentata sub forma unui procentaj din suma totala pe care o aloci pariurilor sportive.

Cum imi calculez mizele folosind criteriul Kelly?

Pentru a calcula miza trebuie sa cunosti cota bookmaker-ului (C) si sa fi calculat cu acuratete probabilitatea unui rezultat favorabil al pronosticurilor tale (P). Asadar urmatoarea formula se aplica:

% = (OxP-1)/(O-1)

Atentie acest sistem iti va aduce un profit numai daca calculezi probabilitatea cu mai multa precizie decat un bookmaker. Daca estimarile tale sunt gresite strategia ar putea sa grabeasca pierderile.

Sfatul nostru

Limiteaza-ti mizele maxime pentru a evita riscul de a suferi pierderi semnificative. Stabileste-ti o limita pentru pierderile tale ( exemplu: 1,5% din portofoliul tau) sau inmultind procentajele date de criteriul Kelly cu un coeficient variind intre 0 si 0,5. Fi foarte disciplinat. Chiar daca ai vrea sa pariezi mai mult trebuie sa te limitezi la miza calculata de sistem. Criteriul Kelly da rezultate pe termen lung. Tine minte intotdeauna caci criteriul Kelly este eficient doar daca esti mai bun in anticipa rezultatele evenimentelor mai bine decat bookmaker-ii si fi convins ca Agentia de Pariuri este aici pentru a te ajuta sa faci exact acest lucru.


Sitemul D'Alembert

Acest sistem ii poarta numele lui Jean Le Rond d`Alembert, matematician si fizician de profesie, care s-a afirmat mai ales prin teoriile sale pline de noutate pentru acele vremuri. Teoria lui sustinuta in “Legea echilibrului” presupune o balanta intre reusitele si esecurile unui eveniment jucat. D`Alembert, de multe ori confundat cu un sistem piramidal, mareste miza pariului cuo unitate in caz de pariu necastigator si ti`l micsoreaza tot cu o unitate in cazul unui pariu castigator. Suma poate fi marita sau micsorata in functie de cota.
Iata cum functioneaza sistemul in cauza:
PASUL 1 - Pariati 100 euro pe o cota de 1.80, daca pierzi pariaza in continuare 200 euro, in cazul in care pariul este castigator in urmatoarea etapa vei paria tot 100 euro.
PASUL 2 - Daca primul pariu a fost pierdut si ati mizat 200 euro pe urmatorul pariu iata ce veti face in continuare; Daca pariul iese castigator reveniti la miza de 100 euro, daca pariul este din nou eronat mariti miza cu 100 euro si pariati 300 euro in urmatorul pas.

PASUL 3 - Daca din nou pariul este necastigator si ati pariat 300 euro, in urmatoarea etapa mariti miza cu 100 euro. Daca ati pariat 300 euro si pariul a iesit castigator reduceti suma cu 100 euro, adica pariati 200 euro pe urmatorul eveniment.
SECVENTA ACESTUI SISTEM
  1. Manchester - Liverpool - pronostic 1 - cota 2.00 - miza 100 euro - pariu necastigator
  2. Steaua - Poli Timisoara - pronostic 1 - cota 2.00 - miza 200 euro - pariu necastigator
Pana aici avem o pierdere de 300 euro, dupa 2 evenimente gresite.
  1. Dinamo - Otelul Galati - pronostic 1 - cota 2.00 - miza 300 euro - pariu castigator
Iata ca dupa 1 eveniment corect se schimba intreaga balanta. Astfel, daca pana acum aveam o pierdere de 300 euro, acum am recuperat toti banii si am ajuns pe 0.
  1. Barcelona - Villareal - pronostic 1 - cota 2.00 - miza 200 euro - pariu necastigator
  2. Inter - AS Roma - pronostic 2 - cota 2.00 - miza 300 euro - pariu castigator
Dupa 5 pariuri, dintre care 3 pierdute, avem surprinzator o balanta de 100 euro, chiar daca procentajul nostru de reusita este de 40%. Iata ca acest sistem ne poate ajuta chiar daca nu suntem foarte buni in prezicerea meciurilor.
Inregistreaza-te de pe blog la o casa de pariuri si pune chiar astazi sistemul in aplicare!

Un comentariu:

  1. Prefer sistemul Martingale deoarece este mai efectiv decit D'Alembert. De multe ori mizez cu pariuri online Unibet si Martingale este foarte bun in cazul dat. Am avut multe pariuri care mi-au adus bani buni in buzunar.

    RăspundețiȘtergere